Over mij

Mijn naam is Annemiek van der Burg. In 2019 heb ik de opleiding tot Shiatsu therapeut afgerond aan de Academie Qing-Bai in Amersfoort, evenals de opleiding Westers medische basiskennis.

De bijscholingen die ik daarna gevolgd heb zijn: Shiatsu en Burn-out, Shiatsu en pijnbestrijding, Chi Nei Tsang (orgaanmassage), Xi cleft punten, Neurologische aandoeningen, 1 jaar craniosacraal therapie, eetstoornissen en de basiscursus Kinesiologie.

Jaren geleden kwam ik tot de conclusie dat reguliere geneeskunde niet altijd zaligmakend is.
Zelf heb ik een ongeluk gehad waardoor ik mij steeds slechter ging voelen maar regulier was dit niet te verklaren. Na jarenlang allerlei doktoren en therapeuten bezocht te hebben kwam ik in aanraking met
de TCM (Traditionele Chinese Geneeskunde). Mijn interesse werd gewekt en er ging een hele nieuwe wereld voor mij open. Een totaal andere kijk op gezondheid en met name de onbalans verklaarden een hoop van mijn klachten. Zo kwam ik er ook achter dat ik een glutenintolerantie heb die mijn rugklachten enorm verslechterden. Je darmen hebben een hele grote invloed op je rug. Ook mijn altijd aanwezige vermoeidheid verbeterde en ik werd minder vaak verkouden/grieperig. De weerstand zit echt in je darmen.

Shiatsu is een verrijking van mijn leven. Mensen laten mij toe tot in het diepste van hun ziel, dat vind ik heel bijzonder.