Shiatsu

Het Japanse woord shiatsu betekent vingerdruk, het is de oudste geneeskunde ter wereld: Genezen door middel van je handen.

Bij shiatsu oefen je druk uit met je handen om zo de natuurlijke, inwendige lichaamsenergie te herstellen, ziekte te bestrijden en gezondheid te bewerkstelligen.

Shiatsu is van origine een Japanse manuele lichaamstherapie ofwel drukpunten massage.

De behandeling wordt gegeven met de handen. Door middel van duimdruk, handpalmdruk, strekkingen, rotaties en rockingen (schudden) van het lichaam worden bepaalde meridianen, acupunctuurpunten en lichaamszones van het hele lichaam behandeld. Door deze behandelmethodes worden blokkades opgeheven en de natuurlijke balans van het lichaam kan zich zo herstellen.

Shiatsu werkt op alle lagen van het lichaam en maakt los wat vast zit.

De filosofie, fysiologie, pathalogie en diagnostiek van shiatsu zijn gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Hierbij gaat men er vanuit dat je niet de symptomen bestrijdt maar de persoon behandeld die een bepaalde ziekte of kwaal onder de leden heeft. Lichaam en geest zijn één. Dit betekent dat geestelijke klachten ervoor kunnen zorgen dat er uiteindelijk ook lichamelijke klachten ontstaan. De behandelmethode is gebaseerd op de Japanse shiatsu massage therapie.